4 Kasım 2013 Pazartesi

NO POO' ya ara ama mutluyum=) Yağlı saçlara çözüm=)

Daha önce ki yazılarımda İngiliz karbonatı kullandığımı yazmıştım. Fakat her eczanede satılmıyor bu yüzden bazen almak zorlaşıyor. Bu nedenle ben de markette satılan karbonatlara baktım. Dr.Oetker' in karbonatı içerik olarak İngiliz karbonatı ile aynıydı. Böyle olunca da bunu kullanırım hem daha uyguna geliyor diyerek aldım. 
O günde dışarıda bir işim vardı. Sabah kalkıp duş aldım, saçımı da bu karbonatla yıkadım. İngiliz karbonatı ile alakası yokmuş. Hiç temizlemedi saçımı. O kadar kötü bir görüntü oldu ki anlatamam. Sanki saçınızı jölelemişsiniz de yıllardır yıkamamışsınız gibi kaskatı bir saç. Bu halde dışarı çıkmam mümkün değildi. Annem de "boşver uğraşma, şampuanla yıka gitsin" dedi. Ben de yıkadım şampuanla. Sapsarı bir su aktı, yıllardır yıkanmamış gibi. Nasıl hafifledim anlatamam ama. Peki neden mutluyum?

Saçlarım eskisi gibi yağlanmıyor artık=) Önceden hergün yıkadığım saçlarımı 3 günde bir yıkıyorum şimdi. Bence bunun sebebi karbonat değil. Karbonat saçlarımı tam temizlemediği için saç derisi de bu yağlı görüntüye alıştı ve daha az yağlanmaya başladı. Yani aslında normal şampuanlarla da yıkama aralığını uzatıp bu sonucu alabiliriz bence. Biraz yağlı yağlı gezmek gerekiyor. 1 ay sabredebilmek gerekiyor aslında. Çalışırken, okurken zor biliyorum ama başka yolu da yok maalesef. Ben çok mutluyum, umarım böyle devam eder=)

Sevgiyle Kalın!

6 yorum:

  1. Sonucu merak ediyordum ama süreç zorlu olsa gerek şahsen ben hiç dayanamam bir de çalışıyor olmamın etkisi olabilir ama dediğiniz gibi arayı biraz biraz açarak saç alıştırılabilir sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim işime yaradı bu süre içinde de. 3 günden önce yıkamıyorum saçlarımı artık. Bir müddet sonra tekrar karbonat kullanırım belki.

      Sil
  2. ben de dayanamadım bıraktım Otaci şampuan kullanıyorum, mutluyum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim alışma süresi böyle uzun sürmeseydi bırakmazdım ama yine de mutluyum=)Ben de Otacı kullanabilirim aslında

      Sil
  3. Aynen dediğin gibi.Bende saçlarımı özellikle zaman zaman yağlı bırakmaya çalışırım.Özellikle haftasonları dışarı çıkmayacaksam.Çünkü saçın o dibindeki yağa da ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben önceden dayanamazdım hemen yıkardım aslında dediğin gibi sabretmek yıkamamak gerekiyor. Saç derisinin dengesini biz bozuyoruz aslında.

      Sil