22 Şubat 2013 Cuma

ESKİŞEHİR' İ GEZELİM Mİ?-1

Doğduğumdan beri (arada küçük ayrılıklarla) Eskişehir' deyim. Bu sebeple ben artık biraz sıkılmış olsam da Türkiye' nin kesinlikle en güzel şehirlerinden biri. Bir İstanbul bir İzmir değil tamam ama ilk 10 a girer=) 
Çok merak edildiğini bildiğim için böyle bir yazı dizisi yazmaya karar verdim.

İlk durağımız Odunpazarı. 

Tramvay veya otobüse binerek ya da yürüyerek  rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gelecekseniz odunpazarı , tramvay ile gelecekseniz Atatürk Lisesi durağında ineceksiniz. 

İlk fotoğraf Atlıhan El Sanatları Çarşısı
     


Odunpazarı Eskişehir' in en eski yerleşim yeri. Eski evler restore edildi. Kendinizi masal diyarında gibi hissediyorsunuz, ben öyle hissediyorum en azından=)





Kadınların el emekleri ile yaptıkları ürünleri satışa çıkardıkları bir pazar kuruluyor. Haftasonu daha büyük oluyormuş, haftasonu hiç gitmedim.





Ardından cam sanatları merkezine gittim. Çok güzel şeyler vardı ama ben hazırlıksız gittiğim için birşey alamadım. Mutlaka yine gideceğim.



Bu Odunpazarı' nın ilk bölümüydü. Devamı gelecek=)

10 yorum:

  1. İşte bizim Eskişehirimiz :) Ne güzel tanıtmışsın öyle, her gün gördüğümüz yerleri bir de bu şekilde görmek çok güzel oldu benim için :) Bilmeyenler için de çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım=) Ben biyere gitmeden önce çok araştırıyorum belki başkalarına da bu anlamda yardımcı olurum diye düşündüm=)

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş Eskişehir için:)

    YanıtlaSil
  3. ilk fırsatta gitmek istiyorum
    :)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. eylülden beri eskişehirdeyim odunpazarını gezme fırsatım olmadı =/ sadece iki üç defa A.Ü.'nin karikatür müzesi için gittiğimde 5-10 dk dolaşmıştım. fotoğraf makinesini kapıp gidip görmek gerek anlasılan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa bu kadar detaylı gezdim, kesinlikle gitmek gerek=)

      Sil